• Bouwdilataties moeten doorgezet worden in de dekvloer en afwerkvloer.
  • Opstookprotocol moet na droging van de dekvloer en voor aanbreng van de egalisatie en afwerkvloer doorlopen worden.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, toepasbaarheid, voordelen en voorwaarden van onze dekvloeren.

DEKVLOER

Wij leveren drie types dekvloeren. Afhankelijk van de eigenschappen van het gebouw en de wensen van onze opdrachtgever kijken we naar de beste toepassing. De dekvloeren die wij bieden zijn:

Anhydriet dekvloer
Een anhydrietvloer is een kalk/gips gebonden gietvloer. De vloer wordt als vloeibare specie aangebracht, waardoor het product zelf nivellerend is. Door goede warmtegeleiding is de anhydrietvloer goed te combineren met vloerverwarming. De vloer kan zeer goed als zwevende vloer toegepast worden. Een anhydrietvloer is een vlakke vloer en kan worden afgewerkt met alle soorten vloerbedekking. Het is namelijk niet mogelijk om een vochtscherm aan te brengen op een anhydrietvloer.

Zandcement dekvloer
Een zandcementdekvloer is een vloer die bestaat uit zand, cement en water en gesmeerd wordt. Deze dekvloer ligt boven de dragende constructievloer en onder de eindvloer. Het voordeel is dat de vloer goed tegen vocht kan. Ook is deze vloer uitermate geschikt om op afschot te smeren. Een zandcement dekvloer is goed toepasbaar in combinatie met vloerverwarming.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer wordt net als anhydriet als vloeibare specie aangebracht, waardoor het product zelf nivellerend is. Het is goed toe te passen in combinatie met vloerverwarming en geschikt voor alle vloerafwerkingen. Door de zelf nivellerende werking is het niet mogelijk deze vloer als vloer met afschot toe te passen. De vloer is zwevend toe te passen.

 

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT MET ONS OP